LED groepen in CP

LED staat voor drie woorden:

  1. Leven. Je ontmoet elkaar en deelt het leven
  2. Eten. Samen eten is een prachtige manier om anderen te ontmoeten
  3. Delen. Geloven delen en beleven met elkaar

Hoe zou het zijn om met anderen uit CrossPoint te eten? En om tijdens de maaltijd mooie gesprekken te voeren? Gewoon over de dingen die spelen in jouw leven en om daar met elkaar ook in te ontdekken wat de impact van geloven is? Zo ergens is het idee voor LED groepen ontstaan. En in de weken tussen Pasen en Pinksteren is dit opgestart.

  • ‘Ik heb er geen tijd voor!’ Natuurlijk, we hebben het allemaal druk. Maar eten doen we toch. De start van een LED groep is omstreeks 18.00 uur. En om 20.00 uur ben je weer op weg naar huis.
  • ‘Waarom niet op zondag, na de samenkomst?’ Dat kan natuurlijk! Je gaat dan gewoon lunchen met elkaar. Dat is een prima optie. En misschien nog wel makkelijker met kinderen er bij.
  • ‘Ik zie het niet zitten om uitgebreid te koken!’ Wie zegt dat het uitgebreid moet zijn? Het mag ook gewoon stamppot zijn. Je hoeft geen kookcursus te volgen. We delen het leven van alledag. Keep it simple!
  • ‘Waar moet het gesprek dan over gaan?’ Dat loopt waarschijnlijk vanzelf. Maar we helpen je anders graag met een paar goeie gespreksvragen, die ook nog eens aansluiten bij het thema in die weken: Feest van het koninkrijk.
  • En we zorgen ook voor goede idee├źn om kinderen er bij te betrekken. Gezinnen dus ook van harte welkom om mee te doen!

Zoals je hier boven kunt lezen, zijn de LED groepen gestart! Maar het idee is natuurlijk heel makkelijk zelf op te pakken. Nodig gewoon een paar mensen thuis uit. Eet samen en deel iets van je leven, je vragen en je geloof. De moeite waard!