Categorieën
Nieuws

Nieuws zaterdag 4 april 2020

Dag allemaal, het was even afwachten wat de persconferentie van deze week zou brengen, maar we zijn met elkaar voorlopig dus nog even ‘kerk in ballingschap’. Gelukkig hebben we Gods volk als voorbeeld en bedenken we andere en creatieve manieren om toch nog kerk te zijn. Hieronder bieden we je een overzicht van wat we in de komende tijd de hele week voor jullie klaar hebben staan. Lees het a.u.b. even goed door! Onderaan staat de informatie m.b.t. Pasen

Hartelijke groet namens het leiderschapsteam,
Bram


Inhoud:

 1. Komende zondag
 2. Online Coffee Corner
 3. Activiteiten doordeweeks
 4. Belang van de chrch-app
 5. De week van Pasen
 6. Paaschallenge!
 7. Overig

1. KOMENDE ZONDAG
Komende zondag hebben we weer live samenkomst op onze website, op Facebook en via Youtube. Daniëlle is gastvrouw en Bram zal voorgaan. We pakken onze serie ‘Vier Verzoening’ weer op bij het thema ‘Victorie’.

Alles voor de dienst vind je hier en je kunt zondag vanaf 10.00 live mee kijken op Facebook en Youtube of in je eigen tempo de dienst volgen via de website.


2. ONLINE COFFEE CORNER
Als Crosspoint hebben we nu een online coffee corner, permanent hier op Zoom geopend. Hier kun je afspreken met vrienden, zomaar even binnenvallen of samen een bijeenkomst hebben. Ook houden we hier een aantal activiteiten.


3. ACTIVITEITEN DOORDEWEEKS
Inmiddels weten we elkaar als gemeente goed online te vinden. En na de eerste rommelige weken proberen we nu naar een vast programma te werken. Zo ziet het er ongeveer uit:

 • Maandag 8.00 uur: Ochtendgebed met Bram
  (Via YouTube/link verschijnt ook op Facebook en in chrch-app).
 • Dinsdag 10.30 – 12.30 uur: Online spreekuur met Bram
  (via Whatsapp: nummer in chrch-app of Skype: bramtemp)
 • Dinsdag 15.00 – 16.00 uur: ‘Opkrabbelen’, schrijfuurtje met Aaltje.
  (In Zoom Coffee CornerAanmelden of voorbereiding niet nodig, doe gewoon lekker mee! 
 • Woensdag 20.00 – 21.00 uur: Live bidstond met Wim Verkerk
  (In Zoom Coffee CornerJe kunt vanaf 20.00 uur live mee bidden in de Coffee Corner, en ook je gebedspunten vast indienen via gebed@crosspointgetsewoud.nl 
 • Donderdag 11.00 – 11.30 uur: Koffie & kletsen
  (in Zoom Coffee Corner)
 • Donderdag 20.00 – 21.30 uur: Bijbelstudie ‘Corona In Context’ met Bram en evt. anderen
  (in Zoom Coffee Corner). Aanmelden of voorbereiding niet nodig, doe gewoon lekker mee! Niet op Witte Donderdag.
 • Zondag: 10.00 – 11.00 uur: Online Samenkomst
  (op Facebook Live, YouTube Live en de website)

4. BELANG VAN DE CHRCH-APP
CrossPoint maakt alweer een tijdje gebruik van de chrch-app, een veilig en besloten platform. Behalve het rooster, vind je hier ook een dagtekst, smoelenboek, prikbord, recepten en gebedskanaal en nieuwsberichten. Ook kun je er je bijdrage aan de collecte regelen.

Nu we in deze tijd van corona niet bij elkaar kunnen komen, communiceren we op andere manieren met elkaar en de chrch-app is een belangrijke hierin. Heb je de app nog niet geïnstalleerd, doe dat dan nu!

Wanneer je de app wilt downloaden vind je deze app onder de naam “CHRCH”. Heb je vragen of hulp nodig bij het gebruik van de app, laat dit weten door een mail te sturen aan app@crosspointgetsewoud.nl. Wil je een kijkje nemen maar heb je geen mobiele telefoon bij de hand dan kan je dit bekijken via https://crosspointgetsewoud.nl/chrch-app/.


5. DE WEEK VAN PASEN
De Stille Week en het Paasfeest kondigen zich aan. En wat is het pijnlijk dat we juist in deze tijd niet bij elkaar kunnen komen. Toch doen we ons best om mooie samenkomsten te organiseren. Hieronder lees je wat we van plan zijn!

 • Donderdag 9 april 19.30 uur: Online Avondmaalsviering met ds. Chris van Andel (in Zoom Coffee Corner), meer informatie volgt!
 • Vrijdag 10 april 19.30 uur: Samenkomst Goede Vrijdag met Bram, i.s.m. NGK en GKv Oegstgeest e.o. (te volgen via het YouTube-kanaal van de NGK, maar mogelijk ook via onze eigen livestream)
 • Zaterdag 11 april 19.30 uur: Online Praise met muziekteam (in Zoom Coffee Corner), meer informatie volgt!
 • Zondag 12 april 10.00 uur: Samenkomst Pasen met Stef, Bram en het muziekteam (op Facebook Live, YouTube Live en de website)

6. PAASCHALLENGE: DE HEER IS WAARLIJK OPGESTAAN!
Hoi allemaal, ik heb een ‘challenge’ voor iedereen in CrossPoint: neem een filmpje op zoals het filmpje hieronder waarin je alleen zegt: ‘De Heer is Waarlijk Opgestaan!’. Je mag het in je eentje doen, met meer of met je hele gezin. Houd je telefoon of tablet in liggende stand. Stuur vervolgens het filmpje naar mij op dijkstrageuze@gmail.com, dan ga ik er iets leuks mee doen!

Doe je mee? De challenge is tot a.s. woensdag! Groet, Bram.


 7. OVERIG 

Overig 1: Filmpje

 • Zomaar wat gedachten over een fijne koffietent, het hebben van een goed huis, het terugtrekken in een stevige vesting, lopen over water en het leunen op een vesting… …door een pastor in ballingschap:

Overig 2: aanbod voor jeugd en jongeren

 • Henkie Show van Matthijs Vlaardingerbroek
 • Voor jongeren heeft Hillsong een online aanbod
 • Speciaal voor kids is er een online kerkdienst bij Mozaiek0318.
 • Met de Bijbel Basics van het Nederlands Bijbelgenootschap kun je zo aan de slag.

Overig 3: Bericht vanuit MeerWaarde

 • Ruby Greeve, sociaal makelaar bij MeerWaarde mailde dat je vanaf nu met (hulp)vragen rondom Corona terecht kunt bij het MeerWaarde Coronapunt op nummer 023-3034100. ‘We zijn er voor je!’, zei ze erbij.

Overig 4: Welke deuren opent Jesus.net?

Een goede vriendin van me werkt bij Jesus.net, de digitale tak van Agapé. Onnodig te zeggen dat zij deze dagen extra hard bezig zijn om online oplossingen aan te bieden. Zie hier een overzicht:

 1. De website Jesus.nl is gelanceerd. Een Nederlandse website waarop je alles kunt vinden over Jezus en al je vragen kwijt kunt.
 2. De Bijbel app YouVersion staat vol met leesplannen over thema’s als eenzaamheid, hoop, angst en hemels perspectief. Je kunt de leesplannen alleen maar ook samen lezen en bespreken online.
 3. Onze dagelijkse mail Ik Wonder Jou staat vol hoop en bemoediging. De laatste weken hebben we veel nieuwe aanmeldingen gekregen. Elke dag om 10:00 uur gaat de schrijfster Wilma Veen live om online haar bemoediging te delen. Veel mensen kijken en reageren.
 4. Beelden spreken soms meer dan 1000 woorden. Daarom maakt Jesus.net ook Sandy Tales: Bijbelverhalen vertelt door middel van zand. Maar ook een prachtige nieuwe video over de Liefdesbrief van God over hoe God jou ziet. Deel deze filmpjes vooral!