Gescheiden en dan?

Een aantal keer hebben we een aantal avonden georganiseerd voor mensen die een scheiding achter de rug hebben en eigenlijk wel wat verder willen praten. Want als je gescheiden bent komt er van alles op je af: in proces voorafgaand aan, maar juist ook als het stof wat is neergedwarreld, blijven er allerlei vragen staan:

  • Wat is er gebeurd?
  • Welke fases van verwerking zijn er?
  • Hoe ga ik om met begrippen als boosheid en vergeving?
  • Hoe blijf ik bouwen aan mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen?
  • Hoe ga ik verder? Waar baseer ik mijn keuzes op?

Graag bieden we je de mogelijkheid om al deze onderwerpen te bespreken in een veilige omgeving, omringt door mensen die hetzelfde meemaken, meegemaakt hebben of je vooral een luisterend oor willen bieden. 

Je bent dan ook van harte welkom om lotgenoten te ontmoeten en met elkaar in gesprek te raken. (We gaan er daarbij vanuit dat je wel weer in staat bent om er over te praten. Waarschijnlijk zit je daarom niet meer midden in het proces van scheiden.) We organiseren dit als kerk, maar daarbij committeren we ons in de eerste plaats aan dat iedereen welkom is en ieders verhaal gehoord mag worden. Het belangrijkste is dat jij een veilige plek hebt om in alle rust met verwerking bezig te kunnen zijn. Het is wat ons betreft dus geenszins een voorwaarde om gelovig te zijn, of iets dergelijks. We willen je vooral een veilige plek bieden om in gesprek te gaan, lotgenoten te ontmoeten en zo hopelijk met elkaar weer een stap verder te kunnen komen.

Het is alweer een poosje geleden dat we deze avonden hebben georganiseerd, en de tijden zijn nu natuurlijk zo dat we elkaar niet live kunnen ontmoeten. Maar met de middelen van nu is er ook veel mogelijk.  Laat het ons gerust weten als je interesse hebt voor een volgende reeks avonden. Stuur gerust een vrijblijvende mail!