Uitgestelde koffie

Iets weggeven is mooi en leuk …

Foto MassadaKleine beurs? Geld vergeten? In grandcafé Massada kun je een koffie of thee vragen die al door een ander betaald is. Gratis dus. Een ander vond het leuk om dit voor jou te betalen. ‘Uitgestelde koffie’.

Op 3 april 2014 heeft burgemeester Weterings zo’n uitgestelde koffie betaald. En daarna is zijn voorbeeld door anderen gevolgd. En gelukkig zijn er ook mensen die het aandurven om naar zo’n uitgestelde koffie of thee te vragen en ervan te genieten. Gewoon omdat iemand anders je het gunt.

Uitgestelde koffie is niet nieuw, wereldwijd staat het bekend als ‘suspended coffee’. Het idee is simpel. Wie bij grandcafé Massada een consumptie afrekent, kan er voor kiezen om één of meer extra koppen koffie of thee af te rekenen. Iemand anders kan zo’n uitgestelde koffie of thee bestellen en hoeft zelf niets te betalen.

Er zitten geen adders onder het gras. ‘Het is mooi en leuk om iemand anders iets te geven, zelfs als je die ander helemaal niet kent,’ aldus Taco Koster, ‘zeker in deze tijd van crisis zijn er genoeg mensen die geen budget hebben voor een kop koffie of thee buitenshuis.’

Een paar foto’s van het startschot op 3 april:

DSC_5734 (640x426)

 

 

 

 

DSC_5717 (640x426)

 

 

 

 

DSC_5730 (640x478)