Organisatie CrossPoint

Teamleiders

Er gebeurt van alles in CrossPoint. We hebben de activiteiten verdeeld over zes werkgebieden, met zes teamleiders. Samen met veel enthousiaste CrossPointers geven zij vorm aan het dagelijkse reilen en zeilen van CrossPoint in Getsewoud.

Kernteam

Een kernteam houdt zich bezig met de toekomstige ontwikkeling van CrossPoint: Paul Schot (secretaris), Hans Luijk (penningmeester), Lianne van der Hek, Dorine Jongenburger en Bram Dijkstra (voorzitter). Wil je een mail sturen, klik dan hier. 

Voorganger

Foto: Sjouke Dijkstra

Per 1 februari 2020 is Bram Dijkstra voorganger van Crosspoint. Bram is getrouwd met Netty en vader van Jozef (14), Boaz (12) en Koosje (8). Na een loopbaan in de reclamewereld, studeerde Bram Godsdienst Pastoraal Werk en werkte parttime als communicatieadviseur bij het Missionaire Werk van de Protestantse Kerk in Nederland. Daar mocht hij de start van de inmiddels bekende pioniersplekken (waaronder ook CrossPoint!) meemaken en was hij betrokken bij de oprichting van de eerste internetkerk: www.MijnKerk.nl. Na zijn studie werkte hij als pastor/kerkelijk werker in de Nederlandse Gereformeerde Kerk te Oegstgeest e.o. en als buurtpastor in Wijkgebouw De Bron. Binnen zijn werkzaamheden als voorganger is Bram ook ‘kernthema-eigenaar’ van het onderwerp ‘contextgevoelige communicatie’ voor de landelijke leergemeenschap Pionieren. 

Bram is in principe elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 te vinden in Café-restaurant Massada. Weet je welkom om aan te schuiven voor een kop koffie of thee en een goed gesprek. Een afspraak maken is niet nodig, maar als je van te voren even contact wil: Bran is te bereiken op voorganger[at]crosspointgetsewoud.nl. 

Omdat CrossPoint een Protestantse Pioniersplek was van de Protestantse Kerk in Nederland, had CrossPoint gedurende de periode 2011-2014 een fulltime predikant in dienst, Taco Koster. Daarna is zijn contract verlengd en dat liep tot september 2019. Taco is nog wel betrokken bij onze pioniersplek ‘House of Joy’

Zelfstandig

CrossPoint is sinds kort een zelfstandige Protestantse Gemeente. Op de ‘achtergrond’ werken we samen met de Witte Kerk, maar zijn er ook warme contacten met de andere kerken in Nieuw-Vennep, met de diverse Basisscholen van christelijke signatuur en met verschillende maatschappelijke organisaties.