Categorieën
Nieuws

Support House of Joy!

Tijd voor een update van House of Joy! Iedere maandagmiddag organiseren we een ontmoeting voor en met statushouders. We mogen gebruik maken van het buurthuis Het Contact en bieden een plek van ontmoeting, gesprekken voeren, NL taal oefenen en samen eten. Na de zomervakantie zijn we met enthousiasme opgestart. De laatste weken is het rustiger. Corona zit echt in de weg. (Samen eten en de taaloefening zijn on hold gezet.)

Doorbijten…

Als team is het doorbijten, deze periode. Het kernteam bestaat uit Manja, Andries, Rawaa, Fia, Peter, Jacqueline en Taco. We houden goede moed en geloven dat we bij House of Joy tot zegen kunnen zijn voor mensen die nog niet zo lang in Nederland wonen. Handen en voeten geven aan het koninkrijk van God. Er is altijd wel een goed gesprek, een bijzondere ontmoeting of een persoonlijk gebed. En ook voor de kinderen proberen we een leuk programma aan te bieden, lekker creatief.

We houden goede moed en geloven dat we bij House of Joy tot zegen kunnen zijn.

De komende maanden hebben we drie uitdagingen. En, hoe kun jij helpen?

  1. Hoe kunnen we ondanks corona nieuwe mensen bereiken? Er komen nog steeds nieuwe statushouders in Nieuw-Vennep wonen! Zijn er mensen bij jou in de buurt komen wonen, maak ze attent op House of Joy. (We hebben flyers in meerdere talen.)
  2. Eén keer in de maand, op zondagmiddag, zijn we House of Life gestart. Een plek voor christenen uit verschillende landen en culturen, samen bidden en bijbel lezen en samen de liefde van Christus leren kennen. Meertalig en intercultureel van karakter. Misschien ken jij christenen uit andere landen die moeite hebben om aan te haken bij een Nederlandse kerk? Maak ze attent op House of Life.
  3. Als team zijn we klein. Misschien ben je wel enthousiast over House of Joy? Kom een keer kijken op maandagmiddag in het buurthuis, vanaf 15.30 uur! We praten je graag bij over de kansen en mogelijkheden die we zien.

En hé, ook op financieel gebied kunnen we je hulp gebruiken! We zijn dankbaar dat de collecte op kerstmorgen voor het werk van House of Joy bestemd is. En de komende jaren willen we steeds steviger op eigen financiële benen gaan staan. Hoe dat er in de praktijk uitziet?

  • We krijgen bijdragen uit fondsen. En we krijgen de komende twee jaar ook nog een bijdrage van de Protestantse Kerk in Nederland. En we krijgen jaarlijks 6000 euro van CrossPoint. (Wil je meer inzicht in de begroting? Dan kan natuurlijk! Stuur dan even een mail naar Marco Keuken.)
  • We doen een beroep op je om met elkaar die 6000 euro bij elkaar te brengen. Je kunt eenmalig een gift geven. En we zijn er ook hartstikke blij mee als je structureel een bijdrage wilt leveren. En voor de goede orde: dat geld geef je aan CrossPoint en CrossPoint ondersteunt daarmee House of Joy.
  • Een paar rekensommetjes: als 60 mensen jaarlijks 100 euro geven, is het rond; als 120 mensen jaarlijks 50 euro geven, is het rond; als jaarlijks 240 mensen 25 euro geven, is het rond; als 30 mensen jaarlijks 200 euro geven, is het rond. Dat moet toch kunnen?

Hoe werkt dit in de praktijk?

  • Maak een éénmalige gift over op het rekeningnummer van CrossPoint, onder vermelding van ‘Gift House of Joy’. Het nummer van CrossPoint: NL71 RABO 013.26.58.208, Protestantse Gemeente CrossPoint Nieuw-Vennep.
  • Of download HIER een formulier aan dat je kunt gebruiken. Print het uit, vul het in en zorg ervoor dat dit formulier bij Marco Keuken (gegevens in chrch-app) terecht komt. Je kunt het op zondag ook afgeven in de Breedenborgh.

Dank je wel voor je betrokkenheid, je meedenken en je gebeden! En weet je altijd hartelijk welkom op maandagmiddag bij House of Joy! Hartelijke groet, namens het team, Taco Koster.

PS. De nieuwe website is bijna klaar: www.wijzijnhouseofjoy.nl. Neem een kijkje!